- Látogató gombázó -
2016
(Mars3696)
Megjelent a Magyar Mikológiai Társaság 2016-os programja
2015
(Mars3696)
A távoli múltban az amerikai kontinensen hasonló vagy talán még nagyobb közkedveltségnek örvendtek a hallucinogén gombák, mint a magyar táltosok, európai varászlók és sámánok körében!
2014
(Admin)
Hazánkban a halálos kimenetelű mérgezések 95-98 százalékát a gyilkos galóca okozza (A gyilkos galóca mérgezések 10-15 százaléka halálos kimenetelű), ezért ezt a gombát mindenkinek ismernie kell, aki akár csak hobbi szinten gombagyűjtéssel foglalkozik!
(Admin)
Mi magyar emberek ilyenek vagyunk! Mi gombászok meg pláne!

Ha fúj a szél, az a baj, ha esik az eső az a baj, ha szárazság van az a baj! Mindenki csak panaszkodik az időjárásra, de senki nem csinál semmit!
(Admin)

Kirándulás közben gombákat láttunk, ha már láttuk, le is fotóztuk őket!

Nézd meg kategórizált fotóalbumunkat a "Gomba" témakörben: [Kattints és nézz szét!]
(Admin)
A kapitalizmus haszonérdekű világa távol állhat a gombák szimbiotikus életmódjától. Ha a kalaposok politikai beállítottságáról kellene beszélnünk, akkor inkább szocialistáknak vélnénk őket (mielőtt bárki felhördülne, NEM a magyarországi viszonyokra gondolok, ahol a „szocialisták” túlnyomó többsége kőgazdag kapitalista, hanem a valós szociális érzékenységű pártállásra).
(Admin)
A napokban hírül adtuk, hogy a Gombázó.hu felületén Sétafika túraprogramokat jelentetünk meg, amelyek kapcsolódnak a gombászáshoz! A lehetőségen felbuzdulva kiegészítettük az oldalunkat, hogy bármely tagunk feltehessen programot!
(Admin)
Sokan szívesen kimozdulnának a természetbe, de egyedül nem szívesen indulnak neki...
(Admin)
A Magyar Mikológiai Társaság az ELTE Biológiai Intézet támogatásával 2014. szeptember és 2015. december között három féléves, hétvégi felsőfokú gombaismereti tanfolyamot szervez Budapesten végzett gombaszakellenőrök részére.
(Mars3696 )
A gombák elkészítésének számtalan módja közül talán a legismertebb, de magyar földön minden bizonnyal legkedveltebb módja a kirántás. Rántott gomba tartárral, zöldséges rizzsel, hasáb- vagy petrezselymes krumplival! Nem épp könnyű, nem épp kalóriaszegény táplálék, de szinte mindenki ismer valakit az ismerősi köréből, aki ette már betegre magát ebből az ínyencségből. De miért nem bonyolítsuk, ha lehet?
(MoMaszter )
A gombák elkészítési módja – sós ételek esetében – széles palettán mozog. Töltelékektől kezdve a köretekig, sülve, főve, levesnek és roston is készíthetjük. Kiegészítőként vagy fő alkotóelemként is megállják a helyüket. Azt azonban viszonylag kevesen tudják, hogy egyes gombafajokból édesség is készíthető és ennek a módja a kandírozás.
(Admin )
A mindennapi használat során a legtöbbet emlegetett tulajdonsága a fáknak a keménysége. Gombászás közben ugyan általában megelégszünk azzal az ismerettel, hogy egy fafajta lombos, avagy tűlevelű, de érdemes kicsit továbblépni...
(Mars3696 )
A gombásztársadalom sokáig - mondhatni időtlen idők óta - úgy tartotta számon ezt a kezdetben puha húsú és ízletes taplófélét, mint olyasféle gombát, amelynek fogyasztása, birtoklása semmiféle veszélyt nem rejt. Az idei év tavaszán azonban rá kellett döbbennem, hogy civilizációnk rossz úton halad!
(Admin)
Ismerkedés a gombafotózás rejtelmeivel 2014 február 24-én (hétfőn)
(Admin)
Féláron kapható a Jakucs Erzsébet: Gombaszakértői praktikum című könyve.
(Admin)
GOMBAISMERET PLUSZ TANFOLYAM INDUL a napokban!

10 előadás és 6 terepgyakorlat. A sorozat célja, hogy a gombász alapismerettel rendelkezők részére, tudásuk felfrissítését biztosítva, újabb 110 nagygomba faj megtanulását tegyék lehetővé.
2013
(Admin)
Sok gombával, gombahatározással foglalkozó oldal található az interneten. Még magyar nyelven is több tucatot találhatunk! Miért szeretnénk mégis egy ilyen oldalt?
(Talán )
A rizike sokunk kedvence. Érdemes jobban megismerkedni kulminális szempontból ezzel a "répavérű" fajjal.
(Mars3696 )
Sok rókagombát szedtél és nincs időd szárítgatni, lefagyasztani meg nem mered, mert félsz hogy megkeseredik?
(Admin)
Gombaismeret, mint tudományág. Mit is jelent a "Mikológia"?