.
Turbolyás tormás gombamártás
Pikáns tésztaétek | Szerző:Mars3696 2014.04.22 09:34 |

Hozzávalók:
0,5-1 kg gomba
2 ek. csemege torma
1 kk. gulyáskrém
1 fej vöröshagyma
1 ek. liszt
0,5 l tej
1 dl. tejföl
2 ek. olaj
1 csomag turbolya
só, bors
Először a friss gombát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a vöröshagymát apróra kockázzuk, a turbolyát apróra vágjuk. 1 ek. olajon a hagyma felét üvegesre dinszteljük, majd megpároljuk rajta a gombát.
Egy edényben 1 ek. olajon a turbolyát picit pároljuk, majd a lisztet rászórva közepesen sötét rántást készítünk. Erre ráöntjük a tejet és lassú kevergetés közben közép sűrű mártássá főzzük. Amikor majdnem kész, belekeverjük a tormát és a gulyáskrémet, illetve a tejfölt. Picit továbbfőzzük kevergetve, majd a párolt gombára öntjük és összeforraljuk.
Köretként kiváló hozzá a főtt tészta vagy a rizs.
Legjobb gévagombából, mert annak savanykás mellékíze zamatosabban előtérbe kerül az egyébként is savanykás, pikáns mártás miatt. Lehet persze más gombából is.