Kalap: 3-8 cm átmérőjű. Fiatalon domború, majd ellaposodik. Krémszínű, közepe kissé sötétebb, vagy rozsdasárgás. Felülete nedvesen sötétebb, hamar kifakuló, csupasz, sima.
Tönk: 2-8 cm hosszú, 0,2-0,4 cm vastag. Hengeres alakú vagy kissé gumós, néha csoportos. Színe rozsdabarna vagy kalapszínű. Felülete sima, fénylő. A tönk alján fehéres vagy hússzínű micéliumszálak lehetnek.
Lemezek, tráma: Fehérek vagy halványsárgák, a tönkhöz nőttek vagy felkanyarodók, sűrűn állók, keskenyek.
Hús: A kalapban igen vékony, törékeny, a tönkben szálas, rostos.
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs
Tejnedv: Nincs
Illat: Kelt tésztára emlékeztető illatú
Íz: Nem jellemző.
Termőhely és idő: Májustól novemberig, lomb- és fenyőerdőben növő, gyakori faj.
Spórája: Spórapora fehér, spórája 4,5-6 x 3 µm, elliptikus, sima.
Legjellemzőbb tulajdonságai:
- Kellemes, kelt tészta illat
- Rozsdabarnás tönk
- Rozsdasárga, de szárazon majdnem fehér kalap
Hasonló fajok:
Megjegyzés: Több hozzá hasonló faj létezik, de ezek kellemetlen szagúak, nem ehetők. Lemezei között gyakran apró ragadozó bogarakat, holyvákat találunk, melyek a gombaszúnyogok lárváit fogyasztják.