Kalap: 3-9 cm átmérőjű, fehéresen fénylő, néha a közepén szürkés vagy barnás színű, nedvesen kissé tapadós. Fiatalon domború, később kiterül, közepén kis púp marad felülete sima.
Tönk: Fehér színű, a felülete finoman szálas, törékeny.
Lemezek, tráma: Fehéresek, éretten rózsaszínűek, szabadon állók, sűrűek, sok kis lemezzel.
Hús: Törékeny, fehér színű
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs vagy csak alig észrevehető bocskor szerűséggel rendelkezik.
Tejnedv: Nincs
Illat: Nem jellemző
Íz: Enyhe gombaízű, vizenyős
Termőhely és idő: Júniustól szeptemberig. Hazánkban ritka, lombos erdőkben egyesével találkozhatunk vele korhadt faanyagon.
Legjellemzőbb tulajdonságai:
- Törékeny, vizenyős hús
- Finoman szálas, törékeny tönk
Hasonló fajok: