Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180779659310): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180779659310): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153180779659310,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Gévagomba mustármártással
- Látogató gombázó -
.

Gévagomba mustármártással

Ha unod rántva...
Szerző:Admin
2014.04.22 10:15

Hozzávalók:
50 dkg gévagomba
1.5 ek. mustár
1 ek. vaj
1 ek. liszt
3 dl húsleves (akár kockából)
1 tojássárgája
1.5 dl kefír v. joghurt
Puha, friss gévagombából készíthetjük ezt a mennyei csemegét. Igazából más gombával is próbálkozhatunk, de ebből a fajból lesz az igazi csemege!

A húslevesnek lehetőleg hidegnek kell lenni a főzés megkezdésekor, tehát ha ezt is akkor készítjük, ezzel kezdjük és hűtsük ki egy kicsit!

A gombát kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. Vajon megpároljuk (kb. negyed óra alatt). Amikor kész, félrehúzzuk a tűzről és a lisztből vajon világos mártást készítünk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a húslevest és a mustárt. Visszatesszük melegedni, közben a kefirt (vagy joghurtot) elkeverjük a tojás sárgájával és ezt is hozzáöntjük. Kefir helyett használhatunk tejölt is, ez kissé lágyabbá teszi az ételt.

Első forrás után hozzákeverjük a gombához a mártást és kicsit összerottyantjuk. Ezzel kész is van!

Köretként főtt tésztát vagy burgonyakrokettet adhatunk hozzá!