- Látogató gombázó -
.

Gévagombás ropogós

Hűtőben elfekvő gévagombakészlet lepusztításához
Szerző:Admin
2014.12.09 14:01

Hozzávalók:
1 kg burgonya
70 dkg gomba
20 dkg liszt
5-6 gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
esetleg medvehagyma
olaj a sütéshez
A gombát ledarálom, a krumplit meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem.

Az összekevert gombát és burgonyát alaposan kinyomkodom, hogy minél kevesebb víz maradjon benne.

Hozzáadom a lisztet, tojást és a fűszereket, majd jól összegyúrom az egészet. Ha medvehagymát is adnék hozzá, akkor azt apróra vágom, illetve ha olajban tartósított medvehagymát használok, úgy két evőkanálnyit keverek hozzá.

Amikor alaposan összekevertem, kis fasírtokat alakítok belőle és bő, forró olajon kisütöm. Enyhén barna színig kell sütni, nem kell megégetni!