.
Fokhagymás májgombasaláta
Azoknak, akik eddig nem ették! | Szerző:Mars3696 2014.10.14 14:13 |
Hozzávalók:
40-50 dkg májgomba
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 ek étolaj
2 közepes csemegeuborka
majonéz ízlés szerint
só, bors, majoranna
A májgombát előkészítjük:
Megpucoljuk, a vékony kalapbőrt és a termőréteget eltávolítjuk, hogy ne tegye nyúlóssá az ételt, aztán fél ujjnyi vékony szeletekre vágjuk és egy órára hideg vízbe áztatjuk. Ezzel csökkentjük a gomba csersavasságát.
Teflon sütőben odatesszük az olajat, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát és amikor már enyhén megdinsztelődött, rádobjuk a kiáztatott gombaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk és lefedve pároljuk 7-10 percig. Ezalatt a gomba levet enged és megpuhul.
Egy üvegtálba beleszeleteljük az uborkát (kis kockákra is vághatjuk), beletörjük a fokhagymákat, majd a már megpuhult gombaszeleteket rámerjük. Én a nagyobb darabokat kiszedtem favillával, az "aprólékot" vagyis a sült hagymát és kis gombadarabokat leszűrtem. Az olajos levet el lehet tenni későbbre, a "törmelék" pedig szintén megy a salátába.
A végén hozzákeverjük a majonézt és picit lehűtve, pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!