.
Gévagomba mustármártással
Ha unod rántva... | Szerző:Admin 2014.04.22 10:15 |

Hozzávalók:
50 dkg gévagomba
1.5 ek. mustár
1 ek. vaj
1 ek. liszt
3 dl húsleves (akár kockából)
1 tojássárgája
1.5 dl kefír v. joghurt
Puha, friss gévagombából készíthetjük ezt a mennyei csemegét. Igazából más gombával is próbálkozhatunk, de ebből a fajból lesz az igazi csemege!
A húslevesnek lehetőleg hidegnek kell lenni a főzés megkezdésekor, tehát ha ezt is akkor készítjük, ezzel kezdjük és hűtsük ki egy kicsit!
A gombát kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. Vajon megpároljuk (kb. negyed óra alatt). Amikor kész, félrehúzzuk a tűzről és a lisztből vajon világos mártást készítünk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a húslevest és a mustárt. Visszatesszük melegedni, közben a kefirt (vagy joghurtot) elkeverjük a tojás sárgájával és ezt is hozzáöntjük. Kefir helyett használhatunk tejölt is, ez kissé lágyabbá teszi az ételt.
Első forrás után hozzákeverjük a gombához a mártást és kicsit összerottyantjuk. Ezzel kész is van!
Köretként főtt tésztát vagy burgonyakrokettet adhatunk hozzá!