- Látogató gombázó -
.

Rakott kucsmagomba

Tavasz első csemegéje
Szerző:Modi
2014.03.24 20:25

Hozzávalók:
Fél kilogramm kucsmagomba
20 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
3 szelet bacon
só, bors
Egy teflon serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Az jól megtisztított gombákból kiválogatunk néhány nagyobb gombafejet. Ezen gombák tönkjét eltávolítjuk. A csupasz fejeket félretesszük. A leszedett tönköket a maradék kisebb fejű gombákkal együtt felkarikázzuk ujjnyi vastag darabokra. A felkarikázott gombákat hozzáadjuk a serpenyőben üvegesre dinsztelődött hagymához és lefedjük. A gomba nagyon gyorsan levet fog ereszteni. Amikor a gombalé fele elfőtt, ízlés szerint beízesítjük sóval, borssal és petrezselyemmel. Picit sütjük még (1-2 perc, majd átkotorjuk egy tűzálló edénybe (pl. jénaiba) és a tetejére fektetjük a bacon szeleteket, majd erre helyezzük a korábban félretett nagyobb gombafejeket. 180 fokon 25 percig sütjük, majd sajtot reszelünk rá, és további 5 percig sütjük, majd még 5 percig grillezzük (picit megsüljön a sajt).