- Látogató gombázó -
.

Zempléni rablóhús

Tavaszköszöntő ínyencség a Zemplénből
Szerző:Klaus
2013.10.09 09:21

Hozzávalók:
60 dkg disznó comb
Fél kg krumpli
Fél kilogramm gomba
10-15 db saslikhagyma vagy ügyesen összevágott vöröshagyma 2-3 db
25 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
kakukkfű, rozmaring
0.5 dl olaj
só, bors
Az combot megszabadítjuk a hártyáktól, majd az izomrostra merőlegesen vékony szeleteket vágunk, majd ezeket nagyobb, érmenagyságú darabra vágunk. Az így előkészített húst bepácoljuk egy az olajból, finomra vágott kakukkfűből, rozmaringból, zúzott fokhagymából és frissen őrölt feketeborsból készült keverékkel. 1-2 órán át pihentetjük.

A pácolás után a hússzeletkéket a félbe vágott vöröshagymákkal, a gombákkal, szalonna- és burgonyaszeletekkel váltakozva nyársakra húzzuk, és keményfaszénből készült parázs felett, gyakran forgatva 20-30 perc alatt készre sütjük. Esetleg alufóliába csomagolva a sütőben is elkészíthetjük az ételt.