Kalap: 0,2-1,5 cm átmérőjű apró, félgömb alakúból bemélyedő középpel domború alakú. Idős korban kiterülő. Széle aláhajló, áttetszően bordázott. Kalapbőre finoman szemcsézett, krémszínű, világosabb széllel.
Tönk: 0,5-2 x 0,05-0,1 cm, nagyon vékony. Nőhet csoportosan vagy magányosan is. Színe a kalapnál fehér, majd lefelé fokozatosan vörösbarna lesz. Teljes felülete fehéresen korpás-szálas.
Lemezek, tráma: Szélesen tönkhöz nőttek, ritkák, színük fehér vagy krémszínű. Anasztomizálók.
Hús: Nagyon vékony, szíjas.
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs
Tejnedv: Nincs
Illat: Nem jellemző.
Íz: Nem jellemző.
Termőhely és idő: Júniustól októberig vékony lehullott ágakon, ritkán elhalt fatörzsön, lomberdőben. Gyakori.
Spórája: Spórapora fehér, spórája orsó alakú, 8-10 x 3-3,5 µm, sima, olajcseppekkel.
Legjellemzőbb tulajdonságai:
- Apró termet
- Fehéren korpás-szálas tönk
- Apró szemcsés kalapbőr