Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180779393881): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180779393881): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153180779393881,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Fokhagymás májgombasaláta
- Látogató gombázó -
.

Fokhagymás májgombasaláta

Azoknak, akik eddig nem ették!
Szerző:Mars3696
2014.10.14 14:13

Hozzávalók:
40-50 dkg májgomba
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 ek étolaj
2 közepes csemegeuborka
majonéz ízlés szerint
só, bors, majoranna
A májgombát előkészítjük:
Megpucoljuk, a vékony kalapbőrt és a termőréteget eltávolítjuk, hogy ne tegye nyúlóssá az ételt, aztán fél ujjnyi vékony szeletekre vágjuk és egy órára hideg vízbe áztatjuk. Ezzel csökkentjük a gomba csersavasságát.

Teflon sütőben odatesszük az olajat, beledobjuk az apróra vágott fokhagymát és amikor már enyhén megdinsztelődött, rádobjuk a kiáztatott gombaszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk és lefedve pároljuk 7-10 percig. Ezalatt a gomba levet enged és megpuhul.

Egy üvegtálba beleszeleteljük az uborkát (kis kockákra is vághatjuk), beletörjük a fokhagymákat, majd a már megpuhult gombaszeleteket rámerjük. Én a nagyobb darabokat kiszedtem favillával, az "aprólékot" vagyis a sült hagymát és kis gombadarabokat leszűrtem. Az olajos levet el lehet tenni későbbre, a "törmelék" pedig szintén megy a salátába.

A végén hozzákeverjük a majonézt és picit lehűtve, pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!