- Látogató gombázó -
.

Rókagombás csirkemellragu

Szerző:momaszter
2014.09.08 11:11

Hozzávalók:
2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
0,5 kg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
1 kis paprika
0,5 kg rókagomba
1 dl tejföl
1 csapott ek liszt
só, bors
A paradicsomot egy percre forró vízbe dobom, hogy a héját le tudjam húzni. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot felaprítom, a csirkemellet megmosom, szárazra törlöm, kb. 2x2 cm-es kockákra vágom, sózom, borsozom. A rókagombát folyó víz alatt megmosom, ha nagyok akkor kettévágom, ha kicsik, akkor maradhatnak egészben is.

Az olajon megpárolom a hagymát, majd hozzáöntöm a csirkemellet. Erős tűzön fehéredésig sütöm a csirkemellet, majd mérséklem a tüzet és hozzáadom a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a gombát. Sózom, borsozom.

Fedő alatt párolom, amíg a gomba levet nem ereszt. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel pótolom. Amikor a hús megpuhult és a paradicsom szétfőtt, tejfölös habarással sűrítem.

Rizzsel vagy tört burgonyával tálalom.