- Látogató gombázó -
.

Gombaleves apró gombából grízgaluskával

Szerző:momaszter
2014.09.08 10:50

Hozzávalók:
0,5 kg vegyes apró gomba: mezei szegfű-, ízletes tőke-, csoportos tuskó-, pénzecskegomba, stb.
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 ek olaj
só, bors ízlés szerint
1 húsleveskocka
1 tojás
12 dkg búzadara
ételízesítő ízlés szerint
petrezselyem zöldje
pici sütőpor
Először a grízgaluskát állítom össze, mert annak kb. 1 órát kell állni a hűtőben, mielőtt a levesbe kerül.
A tojást villával kissé felverem, ízesítem ételízesítővel, egy kis borssal és az összeaprított petrezselyem zölddel, hozzáadom a sütőport és a grízt. Az összeállított masszát felhasználásig lefedve a hűtőbe teszem.
A zöldségeket megpucolom és felszeletelem. A gombáknak csak a kalapját használom, melyet előzőleg folyóvíz alatt átmosok.
Az olajon megfuttatom az összeaprított zöldségeket, majd hozzáadom a gombákat is. Felöntöm kb. 2 liter vízzel, beledobom a húsleves kockát.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a levesbe szaggatom a grízgaluskákat. Az egészet készre főzöm, sóval, borssal utánaízesítem és petrezselyemzölddel megszórva tálalom.