Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153207620486088): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153207620486088): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153207620486088,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Fehérboros-tejszínes szegfűgomba
- Látogató gombázó -
.

Fehérboros-tejszínes szegfűgomba

Illatok és ízek...
Szerző:mars3696
2014.05.21 05:47

Hozzávalók:
2 maréknyi szegfűgomba
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
só, fehérbors, oregano
száraz tészta 4 főnek
A megtisztított és fás szárától mentesített szegfűgombát az apróra vágott és olajon megdinsztelt hagymához adjuk. Sózzuk, ízlés szerint fehérborssal és oregánóval ízesítjük, majd úgy 2-3 perc fedő alatt főzés után felöntjük fehér borral. Fedő nélkül, kis lángon főzzük. Közben odatesszük főni a tésztát.

Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük. Nagyjából eddigre jól megfő a gomba is!

A gombához hozzáöntjük a tejszínt és még kábé 5 percig forraljuk együtt. Ínyenckedők a tejszínnel egy időben egy evőkanál reszelt parmezánt is szórhatnak a mártásba, de ez nem kötelező: enélkül is sajtra emlékeztető íze lesz az öntetünknek . Miután elkészült a főtt tésztához keverjük.