- Látogató gombázó -
.

Fehérboros-tejszínes szegfűgomba

Illatok és ízek...
Szerző:mars3696
2014.05.21 05:47

Hozzávalók:
2 maréknyi szegfűgomba
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
só, fehérbors, oregano
száraz tészta 4 főnek
A megtisztított és fás szárától mentesített szegfűgombát az apróra vágott és olajon megdinsztelt hagymához adjuk. Sózzuk, ízlés szerint fehérborssal és oregánóval ízesítjük, majd úgy 2-3 perc fedő alatt főzés után felöntjük fehér borral. Fedő nélkül, kis lángon főzzük. Közben odatesszük főni a tésztát.

Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük. Nagyjából eddigre jól megfő a gomba is!

A gombához hozzáöntjük a tejszínt és még kábé 5 percig forraljuk együtt. Ínyenckedők a tejszínnel egy időben egy evőkanál reszelt parmezánt is szórhatnak a mártásba, de ez nem kötelező: enélkül is sajtra emlékeztető íze lesz az öntetünknek . Miután elkészült a főtt tésztához keverjük.