- Látogató gombázó -
.

Rokfortos vargánya saláta

Ha valóban vargányád van és hozzá vagy szokva, fogyaszthatod nyersen is
Szerző:mars3696
2014.05.05 06:10

Hozzávalók:
1 kg vargánya
1 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
10-12 koktélparadicsom
15-20 dkg rokfort sajt (vagy más kéksajt)
Petrezselyem ízlés szerint
A gombát megtisztítjuk. Itt figyelnünk kell arra, hogy a vargányát (és általában az erdei gombákat) nem kell megmosni, csak lekapargatjuk egy kis kefével és a földes részét pedig kivágjuk.

A zöldhagymát felkarikázzuk, a koktélparadicsomokat ketté szeljük, a petrezselymet pedig apróra vágjuk.

A gombát felszeleteljük és ha nem vagyunk hozzászokva a gombaevéshez, akkor az olívaolajon szép pirosra sütjük. Közben sózzuk és borsozzuk. Amennyiben fogyasztottunk már nyersen vargányát és nem ártott meg, úgy kipróbálhatjuk nyersen is elkészíteni az étket.

A gomba előkészítése után hozzáadjuk a zöldhagymát, a fokhagymát, a petrezselymet is, majd rámorzsoljuk a kéksajtot. A salátát a koktélparadicsomokkal tálaljuk.