Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180722764693): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180722764693): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153180722764693,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Hajdinás gombaleves
- Látogató gombázó -
.

Hajdinás gombaleves

Szerző:momaszter
2014.04.28 15:08

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
5-5 dkg vegyes leveszöldség ízlés szerint (pl. sárgarépa, fehérrépa, zeller)
10 dkg hajdina
2 ek. tejföl vagy tejszín
2 ek. liszt vagy tönkölykorpa a sűrítéshez
egy csomag petrezselyemzöld
só, bors ízlés szerint
2 ek. zsiradék (olaj vagy zsír ízlés szerint)
1,5 l víz vagy húsleves
A gombát szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a zöldségeket is összedaraboljuk.

A zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségeket, egy kicsit együtt pirítjuk őket. Felöntjük vízzel vagy húsleves alappal. Hozzáadjuk a gombát is, ami akár lehet fagyasztott is a hűtőből. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a hajdinát is. Kb. negyedóra alatt azt is puhára főzzük.
A végén tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítjük a levesünket.
Amikor készen van, a tetejét az összeaprított petrezselyemmel megszórjuk.
Sokféle gombából elkészíthető, de vargányából és tinóruból különösen finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!