Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180728898480): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180728898480): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153180728898480,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Oysteres gévagomba
- Látogató gombázó -
.

Oysteres gévagomba

Sóskafőzelékhez vagy törtkrumplihoz
Szerző:Mars3696
2014.04.25 14:16

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
olaj vagy zsiradék 1 ek. (lehet olyan amiben korábban húsi sült)
csapott kávéskanál gyömbér
bors, Sült csirke fűszersó
1 ek Oyster szósz
A friss gombát megpucolom és 3x3 cm darabokra vágom (fontos, hogy friss gombát használjunk, mert ha öreg, nem fog rendesen megpuhulni ilyen vastagon). Odateszem egy serpenyőbe a zsiradékra a gombadarabokat és picit megpirítom. Ez azért jó, mert így később a párolás közben nem veszti el szép narancsos színét. Két perc után fűszersóval sózom, borsozom, majd lefedem és hagyom, hogy párolódjon.

Közben a fokhagymát megpucolom, összezúzom.

Figyelem, hogy a gomba el ne fője saját levét. Ha kell, picit mindig utánaöntök (de ne álljon a vízbe, inkább picit piruljon). Úgy fél óra elteltével hozzáadom a fokhagymazúzalékot és a gyömbért és az Oyster-t. Vigyázat! A gyömbért nem szabad eltúlozni, mert akkor vagy nagyon elviszi az ízt vagy meg is keserítheti az étket!

Még nagyjából 10 percig párolom együtt és lehetőség szerint melegen fogyasztom! Sóskafőzelékhez kiváló, de krumplipürével sem utálatos! :)