- Látogató gombázó -
.

Oysteres gévagomba

Sóskafőzelékhez vagy törtkrumplihoz
Szerző:Mars3696
2014.04.25 14:16

Hozzávalók:
50 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
olaj vagy zsiradék 1 ek. (lehet olyan amiben korábban húsi sült)
csapott kávéskanál gyömbér
bors, Sült csirke fűszersó
1 ek Oyster szósz
A friss gombát megpucolom és 3x3 cm darabokra vágom (fontos, hogy friss gombát használjunk, mert ha öreg, nem fog rendesen megpuhulni ilyen vastagon). Odateszem egy serpenyőbe a zsiradékra a gombadarabokat és picit megpirítom. Ez azért jó, mert így később a párolás közben nem veszti el szép narancsos színét. Két perc után fűszersóval sózom, borsozom, majd lefedem és hagyom, hogy párolódjon.

Közben a fokhagymát megpucolom, összezúzom.

Figyelem, hogy a gomba el ne fője saját levét. Ha kell, picit mindig utánaöntök (de ne álljon a vízbe, inkább picit piruljon). Úgy fél óra elteltével hozzáadom a fokhagymazúzalékot és a gyömbért és az Oyster-t. Vigyázat! A gyömbért nem szabad eltúlozni, mert akkor vagy nagyon elviszi az ízt vagy meg is keserítheti az étket!

Még nagyjából 10 percig párolom együtt és lehetőség szerint melegen fogyasztom! Sóskafőzelékhez kiváló, de krumplipürével sem utálatos! :)