Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180720296761): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fopen(kuka_napi/ussi_153180720296761): failed to open stream: No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 176

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 188

Warning: rename(kuka_napi/ussi_153180720296761,/home/polykon/bizt/gombazo/adat/online): No such file or directory in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php on line 189

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 10

Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 44

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/gomba_kezd.php:176) in /home/polykon/public_html/gombazo.hu/php/szamlalo.php on line 54
Zempléni rablóhús
- Látogató gombázó -
.

Zempléni rablóhús

Tavaszköszöntő ínyencség a Zemplénből
Szerző:Klaus
2013.10.09 09:21

Hozzávalók:
60 dkg disznó comb
Fél kg krumpli
Fél kilogramm gomba
10-15 db saslikhagyma vagy ügyesen összevágott vöröshagyma 2-3 db
25 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
kakukkfű, rozmaring
0.5 dl olaj
só, bors
Az combot megszabadítjuk a hártyáktól, majd az izomrostra merőlegesen vékony szeleteket vágunk, majd ezeket nagyobb, érmenagyságú darabra vágunk. Az így előkészített húst bepácoljuk egy az olajból, finomra vágott kakukkfűből, rozmaringból, zúzott fokhagymából és frissen őrölt feketeborsból készült keverékkel. 1-2 órán át pihentetjük.

A pácolás után a hússzeletkéket a félbe vágott vöröshagymákkal, a gombákkal, szalonna- és burgonyaszeletekkel váltakozva nyársakra húzzuk, és keményfaszénből készült parázs felett, gyakran forgatva 20-30 perc alatt készre sütjük. Esetleg alufóliába csomagolva a sütőben is elkészíthetjük az ételt.