Kalap: 1-2,5 cm átmérőjű. Kezdetben a kalapforma kúpos, majd tojás vagy harang formájú, végül domborúvá válik, közepén kis púpocskával. Széle bordázott. Eleinte sárgásbarna, okkeres, barnás széllel, később rózsásbarna lesz, végül krémszínűre fakul ki és csak a közepe marad rózsásbarnás. Felülete csupasz.
Tönk: 4-5 cm hosszú, 0,2-0,5 cm vastag. Hengeres, lefelé vékonyodó, csoportos növésű, belseje üreges. Színe aranysárga. Felülete sima, fényes, alján szöszös, bolyhos, szálas.
Lemezek, tráma: Kis fogakkal lefutnak a tönkre, szélesek, fiatalon fehérek, idősen rózsás árnyalatúak lesznek.
Hús: Nagyon vékony, puha, vizenyős, fehéres.
Gallér: Nincs
Bocskora: Nincs
Tejnedv: Nincs
Illat: Klórra vagy nitro-higítóra emlékeztető szagú
Íz: Retek vagy klór ízű, de van hogy íztelen
Termőhely és idő: Májustól novemberig, lomberdőben, főleg bükkösban, korhadó faanyagon növő, hazánkban nem ritka faj.
Spórája: Spórapora fehér, spórája 6,5-10 x 5-7 µm, elliptikus, sima, olajcseppekkel
Legjellemzőbb tulajdonságai:
- Aranysárga, narancssárga tönk
Megjegyzés: Több hasonló, étkezésre alkalmatlan kígyógomba létezik.